trap renoveren

Voordelen van een traprenovatie

Is uw trap niet mooi meer? Krassen en afdrukken in het hout? Versleten bekleding? En weet u niet goed wat u ermee aan moet? Denk dan eens aan een traprenovatie. Dit is een goede manier om snel te beschikken over een mooie en als nieuw uitziende trap. Er zijn bedrijven die dit voor u kunnen doen, maar het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Bij veel bekende bouwmarkten worden er systemen verkocht waarbij u zelf nog wel moet meten en zagen, maar wat verder als een soort kliksysteem in elkaar past. Een relatief simpel karwei, maar wellicht roept u liever de hulp in van een professional. Het voordeel is dat dit veel tijd scheelt en u vaak binnen een dag al kan genieten van uw nieuwe trap. Tevens zijn er nog vele andere voordelen aan een traprenovatie. De vijf grootste voordelen van een traprenovatie worden hieronder beschreven.

Passend bij de rest van het interieur

Een trap is een groot deel van het interieur. Wellicht heeft u hier nooit zo bij stilgestaan, maar vrijwel iedereen ziet uw trap wanneer men op bezoek komt. In veel woningen is de trap geplaatst in de hal van een woning of in de woonkamer. Vooral in het laatste geval een groot onderdeel van de belangrijkste leefruimte van uw woning. Maar ook in de hal is het een kenmerkend obstakel. Vaak naast de toilet en bij de voordeur, waardoor iedereen die langs komt als eerste de trap ziet. Geen punt natuurlijk, een mooie, goed onderhouden neutrale trap zal weinig opvallen. Juist wanneer de trap verouderd doordat bijvoorbeeld verf eraf bladert of de bekleding aan het slijten is, op dat moment zal de trap juist opvallen, zowel bij u als bij uw bezoek. Door een nieuwe trap te plaatsen of te laten plaatsen door middel van traprenovatie is er heel veel mogelijk. In kleuren, materialen en dergelijke, zodat voor iedereen de juiste trap te vinden is en wat past binnen ieder interieur.

Tijdbesparing

Een oplossing voor die verouderde trap is natuurlijk ook door een nieuwe trap aan te schaffen. Een trap is echter een precieze berekening tussen hoogte, aantal treden en afstanden. Het maken en ontwikkelen van een nieuwe trap is dan ook een vak apart en wordt afgeraden om dit zelf te doen. Een klein hoogteverschil tussen verschillende treden is al storend, een professional zal dit dan ook niet gebeuren. Door de oude trap te renoveren in plaatst van de oude trap te vervangen door een nieuwe trap zal dus veel besparen zowel in tijd als in financieel opzicht.

Binnen één dag

Traprenovatie is vaak binnen één dag gebeurd. Erg prettig natuurlijk. Niets zo vervelend wanneer je niet naar boven op naar beneden kan. Een trap schilderen moet vaak al verspreid worden over meerdere dagen omdat u eerst een tree wel, dan een tree niet, dan een tree wel moet schilderen. Op die manier kan men nog naar boven of naar beneden, maar vervolgens is het wel eerst wachten tot de geverfde treden droog zijn. Misschien moet er nog een extra laag op, maar dan pas kan de andere helft geverfd worden. Bij een traprenovatie is het niet nodig om midden in het donker te moeten bedenken op welke treden u mag staan en welke nog niet. Binnen een dag is het karwei gedaan en kunt u genieten van een zo goed als nieuwe trap.

Nieuwste technieken

Traprenovatie is erg populair. Voornamelijk vanwege al deze voordelen, maar door dit succes wordt het product natuurlijk ook steeds verder ontwikkeld. Men gebruikt de beste materialen en nieuwste technieken. Hierdoor is het geluiddempend bevat het vaak een antislip. Natuurlijk zijn dit ook allemaal mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Een nerfje erin of juist een grovere streep, allemaal mogelijkheden voor de verschillende antislip methodes.

Milieubewust

Het is natuurlijk een nieuwe trend. Maar overal dient met het milieu rekening te worden gehouden. Ook voor traprenovatie is dit van toepassing. Door de nieuwe materialen die worden gebruikt, welke duurzaam zijn, gaat de gerenoveerde trap erg lang mee. Bovendien scheelt het in afval. De oude trap wordt natuurlijk gebruikt bij de renovatie. Wanneer deze afgebroken zou worden, zou dit voor extra afval zorgen en bovendien zou het meer materiaal kosten om een nieuwe trap te laten maken.

Meer weten over trappen en de mogelijkheid voor traprenovatie? Neem eens een kijkje op de website van Van der Kolk BV Traprenovatie uit Rotterdam.